Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 38-godišnjakinje

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 38-godišnje hrvatske državljanke zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u vezi s čl. 37. Kaznenog zakona. (29. 5. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 26. svibnja 2017. došla u dvorište 86-godišnjaka na širem području Grubišnog Polja te je, s ciljem da ga usmrti, nožem zamahnula prema njegovu vratu i prsima. U dovršenju djela nije uspjela jer joj je 86-godišnji oštećenik uspio oteti nož te su naišli susjedi.

Okrivljenica je ispitana u državnom odvjetništvu nakon čega je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru stavljen prijedlog da se odredi istražni zatvor protiv okrivljenice. Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva te je okrivljenici odredio istražni zatvor na temelju čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku jer je ocijenjeno kako u konkretnom slučaju postoji opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi mogla dovršiti ovo kazneno djelo odnosno počiniti neko drugo teško kazneno djelo.