Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju iz koristoljublja i kaznena djela teške krađe. (10. 5. 2014.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik noću 23./24. travnja 2014. provaljivanjem ušao u obiteljsku kuću u Garešnici, gdje je zatekavši 68-godišnju hrvatsku državljanku; u namjeri da je liši života i tako dođe do njenog novca i vrjednijih stvari; udario ju više puta pogodnim predmetom po glavi zadavši joj teške i po život opasne ozljede, a život joj je spašen zahvaljujući liječničkoj intervenciji. Postoji osnovana sumnja da je iz kuće oštećenice otuđio njene bankovne kartice s pripadajućim PIN brojevima pomoću kojih je podizao novac te je otuđio i njezino osobno vozilo.
Na prijedlog ovog državnog odvjetništva sudac istrage je odredio okrivljeniku istražni zatvor, ocijenivši da u konkretnom slučaju postoji opasnost od bijega kao i opasnost od ponavljanja kaznenog djela.