Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Podnijet istražni zahtjev protiv 39-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podnijelo je Županijskom sudu u Bjelovaru istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1971.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško ubojstvo u pokušaju iz čl. 91. toč. 6. u vezi čl. 33. st.1. Kaznenog zakona te kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 3. u vezi st. 1. KZ-a. (28. 4. 2010.)

Osnovano se sumnja da je 39-godišnjak 23. travnja 2010. u Koriji; želeći usmrtiti svoju suprugu zbog toga što ga je napustila te u namjeri da vatrom uništi sve tragove njezinog ubojstva; pred ulaznim vratima dvorišne prostorije u kojoj je ona spavala postavio eksplozivnu napravu sa satnim mehanizmom a potom na tavanskom prostoru iste kuće zapalio vatru i izazvao požar. Budući da je hodanjem po tavanu probudio roditelje oštećene koji su zatim probudili i oštećenu, u vrijeme detonacije eksplozivne naprave u 23,30 sati ona nije bila u sobi a u događaju su krhotinama izazvanim eksplozijom ozlijeđene dvije osobe dok je pet osoba koji su gasili požar te vatrogasci i policijski službenici prošli bez ozljeda.
Rješenjem Županijskog suda u Bjelovaru određeno mu je zadržavanje a državno je odvjetništvo predložilo određivanje pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.