Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio žalbu državnog odvjetništva

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podnijelo je žalbu protiv presude Županijskog suda u Bjelovaru kojom je hrvatski državljanin (1944.) proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 3. Kaznenog zakona i kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. u vezi st. 4. KZ-a. (18. 5. 2017.)

Optuženik je kazneno djelo teškog ubojstva počinio 31. listopada 2015. na širem području Daruvara na štetu svoje supruge hrvatske državljanke (1941.) usmrtivši ju udarcem sjekire u glavu, nakon čega je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu svoje snahe.

Županijski sud u Bjelovaru osudio je optuženika na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od trinaest godina. Smatrajući da je izrečena kazna preblaga te da je županijski sud precijenio olakotne okolnosti na strani optuženika, ovo je državno odvjetništvo podnijelo žalbu predlažući da se okrivljenik osudi na kaznu zatvora u vremenski duljem primjerenom trajanju, što je Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio osudivši ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina. Žalba okrivljenika protiv navedene presude županijskog suda je odlukom Vrhovnog suda Republike Hrvatske odbijena kao neosnovana.