Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio žalbu državnog odvjetništva

Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru i optuženog hrvatskog državljanina (1989.) osudio na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona. (22. 9. 2017.)

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podnijelo je žalbu protiv presude Županijskog suda u Bjelovaru kojom je hrvatski državljanin (1989.) proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedanaest godina. Optuženik je kazneno djelo ubojstva počinio 8. listopada 2016. na širem području Bjelovara na štetu hrvatskog državljana (1976.) usmrtivši ga nožem odnosno zadavši mu više desetaka ubodnih ozljeda.

Smatrajući da je izrečena kazna preblaga te da je Županijski sud precijenio olakotne okolnosti na strani optuženika, ovo državno odvjetništvo je podnijelo žalbu predlažući da se optuženik osudi na kaznu zatvora u vremenski duljem primjerenom trajanju, što je Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio osudivši ga na kaznu zatvora u trajanju od četrnaest godina. Dodajemo da je Vrhovni sud Republike Hrvatske odlukom odbio kao neosnovanu žalbu optuženika protiv navedene presude županijskog suda.