Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 53-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage nakon što je ispitalo privedenog hrvatskog državljanina (1962.) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 3. Kaznenog zakona u svezi sa čl. 153. st. 1. KZ-a u svezi čl. 152. st. 1. KZ-a. (29. 5. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da je 53-godišnjak u jutarnjim satima 26. svibnja 2015. u Metkoviću; u nakani da protiv volje oštećenice s njom ima spolni odnos te da iz njenog stana oduzme vrjednije predmete; razbio prozorsko staklo na stanu kojeg je ona koristila a zatim kroz nastali otvor ušao u stan. Kada je oštećenica počela vikati i govoriti da će zvati policiju, osnovano se sumnja da ju je uhvatio rukama i bacio na pod te iako se ona branila, držeći je rukama snažno pritisnutu od pod stavio joj tkaninu na usta i potom počinio navedeno kazneno djelo protiv spolne slobode. Oštećenica je doživjela traumatski šok koji je izazvao zastoj srca i smrti.
Po prijedlogu ovog državnog odvjetništva sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je odredio istražni zatvor protiv okrivljenika u trajanju od mjesec dana.