Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 21-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. Kaznenog zakona. (4. 5. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 21-godišnji okrivljenik oko 22,55 sati 25. travnja 2016. na auto-cesti A-1 Zagreb-Split (smjer Zagreb), neposredno iza tunela Sv. Marko, upravljao osobnim automobilom marke Škoda Octavia, te da je zajedno s još jednim nepoznatim muškarcem upotrebom plavog signalnog svjetla tzv. bljeskalice, zaustavio osobni automobil kojim je upravljao K. B. Osnovano se sumnja da je izašao iz automobila te se predstavio kao policijski službenik i uz prijetnju vatrenim oružjem od K. B. zatražio da mu preda novac, na što mu je oštećenik u strahu za vlastiti život predao vrećicu s novcem. Okrivljenik je uzeo i za sebe zadržao novac kao i ključ osobnog automobila Citroen Picasso C4 te dva mobitela.
Na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je okrivljeniku odredio istražni zatvor temeljem članka 123. stavak 1. točke 2. Zakona o kaznenom postupku.