Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitana dvojica osumnjičenika zbog prijetnje

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 30. svibnja 2013. ispitalo hrvatske državljane (1957. i 1989.) zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje počinjenog iz mržnje iz čl. 139. st. 2. i 4. u svezi čl. 87. st. 21. Kaznenog zakona. (31. 5. 2013.)
Postoji osnova sumnje da su osumnjičenici oko 11,30 sati 29. svibnja 2013. ispred terase caffe bara u Karlovcu, vođeni netrpeljivošću prema nacionalnoj pripadnosti oštećenika, uputili riječi prijetnje kojima prijete ubojstvom dvjema osobama i članovima njihovih obitelji, što je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.
Nakon što su osumnjičenici ispitani, sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu je stavljen prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem čl. 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku koji prijedlog nije prihvaćen, već je osumnjičenicima određena mjera opreza zabrane uspostavljanja ili održavanje veze sa oštećenicima i svjedocima iz čl. 98. st. 2. toč. 5. Zakona o kaznenom postupku. Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je uložilo žalbu protiv ovog rješenja.