Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitani osumnjičenici zbog nekoliko kaznenih djela

U Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu su po primitku kaznene prijave PU Ličko-senjske ispitani hrvatski državljani (1974., 1961., 1981. i 1958.) zbog osnova sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 2. i 4. Kaznenog zakona, krivotvorenja službene isprave iz čl. 312. st. 1. i 2. KZ-a i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz čl. 287. KZ-a. (12. 12. 2013.)

Postoji osnova sumnje da su prvoosumnjičenica kao zaposlenica u računovodstvu jedne tvrtke, podružnica Gospić, i četvrtoosumnjičenik kao referent zadužen za nabavu te podružnice u dogovoru sa drugoosumnjičenim i trećeosumnjičenim, krivotvorili dokumentaciju te stvarali nepostojeće obveze koje za podlogu nisu imale isporučenu robu i ugovarali uvećane cijene robe, a sve sa svrhom pribavljanja imovinske koristi za drugoosumnjičenika i trećeosumnjičenika, čime je ta tvrtka odnosna ta podružnica oštećena za iznos od 977.138,76 kuna.
Ovo državno odvjetništvo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu protiv osumnjičenika predložilo određivanje istražnog zatvora temeljem članka 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.