Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv M. M. zbog dva teška ubojstva, pokušaja teškog ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina M. M. (1957.) zbog počinjenja dva kaznena djela teškog ubojstva iz čl. 91. t. 3. i 6. Kaznenog zakona, teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91. t. 6. KZ-a u svezi s čl. 33. KZ-a i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom iz čl. 263. st. 1. i 3. KZ-a. (9. 11. 2009.)

Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je oko 7,20 sati 6. srpnja 2009. u Ozlju, pozvao svoju suprugu A. M. do svog vozila da si uzme stvari i potom iz pištolja pucao u nju zadavši joj ustrijelnu ranu od koje je preminula. Potom je iz istog pištolja ispalio više hitaca u njenu kćer I. L. koja joj je krenula u pomoć te je i ona preminula uslijed zadobivenih strijelnih rana prsišta, trbuha i ruke. U cilju da usmrti i supruga ubijene I. L.,  okrivljenik je nastavio pucati u njegovu smjeru no u svojoj namjeri nije uspio te je suprug ostao živ i nepovrijeđen. Budući da je tijekom opisanog događaja bilo prisutno i troje maloljetne djece, a okrivljenik je pucao iako je bio svjestan da može pogoditi i njih, stavlja mu se na teret počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost njihova života (čl. 263. st. 1. i 3. KZ-a).
Predloženo je da se protiv okrivljenika produlji pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku koji mu je određen Rješenjem Županijskog suda u Karlovcu.