Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Nije točno da je slučaj 'Riječkih tržnica' stajao u ladici 18 mjeseci

U tekstu objavljenom na tportal.hr prenijeta je izjava ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka izrečena na predizbornom skupu u Donjem Knegincu o borbi protiv korupcije odnosno kako je "ta borba, međutim, postala selektivna" i kako "slučaj 'Riječkih tržnica', kada DORH nakon 18 mjeseci stajanja u ladici odbacuje predmet tjedan dana prije izbora, pokazuje da je dio pravosuđa protiv nas, kao i mediji". (29. 11. 2011.)

Nije točna tvrdnja da je slučaj "Riječkih tržnica" stajao 18 mjeseci u ladici. Tvrdnja Tomislava Karamarka nije točna i on sam zna da je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku cijelo vrijeme poduzimalo sve potrebne radnje kako bi donijelo državnoodvjetničku odluku. Po nalogu ovog Državnog odvjetništva službenici kriminalističke policije provodili su istraživanja sve do 24. lipnja 2011., a nakon provedenih zadnjih dokaznih radnji i 18. studenog 2011. donijeta je državnoodvjetnička odluka.
O poduzetim radnjama Županijsko je državno odvjetništvo u Osijeku izvješćivalo javnost kao što je i svoju odluku, zajedno sa naznačenim posljednjim radnjama, priopćilo javnosti.