Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Nije utvrđeno postojanje osnove za sumnju o kaznenoj odgovornosti

Povodom medijskih napisa i javnih istupa pojedinih osoba da se ispita uloga predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića u Domovinskom ratu, a osobito prilikom zlostavljanja civilnih osoba u skladištu "Veleprometa" u Vukovaru, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku poduzelo je državnoodvjetničke izvide radi utvrđivanja njegove eventualne kaznenopravne odgovornosti. (24. 1. 2012.)

Pored obavljenog obavijesnog razgovora s Vojislavom Stanimirovićem, provedeni su i drugi izvidi i istražne radnje, te analizom prikupljenih podataka, dokumenata i dokaza državno odvjetništvo nije našlo osnovu za daljnje postupanje. Naime, na temelju do sada utvrđenih činjenica i prikupljenih podataka, te posebno ranije ispitanih svjedoka u predmetima ratnih zločina na tom području, nije utvrđeno postojanje osnove za sumnju o kaznenoj odgovornosti Vojislava Stanimirovića u gore navedenim događajima.

U svezi izjava oštećenih silovanih žena tijekom Domovinskog rata, državno odvjetništvo i nadalje provodi državnoodvjetničke izvide i dokazne radnje radi utvrđivanja počinitelja ovih kaznenih djela i njihovog procesuiranja, a o odluci će javnost biti pravodobno obaviještena.