Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 41-godišnjakinje

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je 14. srpnja podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Osijeku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv državljanke Sjedinjenih Američkih Država (1976.) zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od ponavljanja djela. (17. 7. 2017.)

Podsjetimo, ovo državno odvjetništvo donijelo je 26. svibnja 2017. rješenje o provođenju istrage protiv navedene osobe zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz članka 111. stavka 6. u vezi s člankom 34. stavkom 1. KZ/11 počinjenog na štetu policijskog službenika (1972.), a kako je to navedeno u priopćenju od 29. svibnja 2017., tada je protiv iste osobe već bilo na snazi rješenje o određivanju istražnog zatvora Općinskog kaznenog suda u Zagrebu zbog kaznenog djela koji se vodio pred tim sudom.

Budući da odredbe Zakona o kaznenom postupku ne dopuštaju istovremeno postojanje dva rješenja o određivanju istražnog zatvora protiv iste osobe, a rješenje o određivanju istražnog zatvora Općinskog kaznenog suda u Zagrebu ističe 15. srpnja 2017., čime su otklonjene procesne pretpostavke za određivanje istražnog zatvora u kaznenom postupku koji se vodi pred ovim državnim odvjetništvom, sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog uvodno navedenih razloga.