Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Posljednje rezultate dodatnih izvida policija dostavila 24. lipnja ove godine

Nije točna tvrdnja novinara objavljena u komentaru u Jutarnjem listu da se "istraga o milijunskoj krađi razvukla na punih 16 mjeseci bez vidljivog razloga jer je predmet u osnovi banalna prevara iz ugovora o najmu, koja se mogla rekonstruirati u nekoliko tjedana." Naime, niti je novinar upoznat sa složenošću predmeta, niti s poduzetim izvidnim radnjama, niti s postupanjem nadležnih državnih tijela. Komentar je objavljen pod naslovom "Zašto je riječka ribarnica prevelik zalogaj za hrvatsko pravosuđe?" i nadnaslovom "Beskrajno duga istraga o milijunskoj krađi u Tržnicama Rijeka". (4. 7. 2011.)

Povodom kaznene prijave, a potom i posebnog izvješća Policijske uprave primorsko-goranske Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je radi utvrđivanja postojanja kaznenog djela i za to odgovornih osoba provelo brojne dodatne izvidne radnje kao i pribavilo iscrpnu dokumentaciju od više nadležnih tijela. Potom je 24. ožujka 2011. održalo i zajednički sastanak s policijskim službenicima PU primorsko-goranske i policijskim službenikom iz PNUSKOK-a pri čemu su pregledani do tada prikupljeni podaci i dokazi te su razmijenjeni naknadno prikupljeni dokumenti radi dodatne analize.
Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je 19. svibnja 2011. od PNUSKOK-a zaprimilo "prijedlog poduzimanja dodatnih izvida radi dopune kriminističkog istraživanja" sa čime se suglasilo Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku.

Slijedom navedenog, policijski službenici PU primorsko-goranske su u dva navrata tijekom lipnja dostavili rezultate odnosno 15. lipnja 2011. su dostavili Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku veći dio naknadno prikupljene dokumentacije te 24. lipnja 2011. Posebno izvješće s posljednjim rezultatima dodatno provedenih izvida. Sukladno navedenom, prije desetak dana su zaprimljeni posljednji rezultati a u tijeku je njihovo razmatranje radi donošenja državnoodvjetničke odluke, pa je netočna tvrdnja novinara da je "teško vjerovati da će slučaj Tržnice Rijeka d. d. ikada biti sustavno riješen."