Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Predložen istražni zatvor protiv 52-godišnjaka zbog ubojstva, pokušaja ubojstva, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je provelo dokaznu radnju ispitivanja hrvatskog državljanina (1960.) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz čl. 90. KZ-a, kazneno djelo pokušaja ubojstva iz čl. 90. u vezi s čl. 33. KZ-a, kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. i 3. KZ-a i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 2. KZ-a. Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. (27. 4. 2012.)
Postoji osnova sumnje da je osumnjičenik 25. travnja 2012. oko 22,30 sati u Jelisavcu, u namjeri da usmrti M. M. (1962.) i Ž. B. (1963.), u dvama ugostiteljskim objektima u kojima su se pored oštećenika nalazili i drugi gosti; svjestan da uporabom oružja može ugroziti i njihove živote, iz pištolja ispalio više hitaca u M. M. i nanio mu teške i po život opasne ozljede, a zatim ispalio više hitaca i u Ž. B. uslijed kojih zadobivenih ozljeda je isti ubrzo preminuo. Ujedno, postoji osnov sumnje da je osumnjičenik u svojoj kući neovlašteno držao veću količinu raznog oružja i streljiva.