Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Neosnovano i neutemeljeno prozivanje Gorana Marevića

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci nije "tromo, nezainteresirano za stvarni život i neučinkovito" kako to navodi Goran Marević u današnjem izdanju dnevnih novina, i ukazujemo kako je netočan navod da "DORH do današnjeg dana nije policiji dao nalog za provedbu istražnih radnji, odnosno provjeru utemeljenosti" dojave koju imenovani navodi. (18. 9. 2017.)

Navodi o nezainteresiranosti i neaktivnosti nadležnog državnog odvjetništva u Rijeci i nepoduzimanju potrebnih radnji na otkrivanju okolnosti vezanih uz nestanak Zorana Marevića nisu točni i ne odgovaraju stanju spisa.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci naglašava kako je, upravo u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom, proveden velik broj izvida i to upravo po nalogu ovog državnog odvjetništva te da je proveden veći broj dokaznih radnji po Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci. Izvidi se i dalje provode te se provjerava svaka dostupna informacija vezana za nestanak Zorana Marevića bez obzira na njeno porijeklo s ciljem utvrđivanja svih okolnosti vezanih za nestanak imenovanog, kao i moguće počinjenje kaznenog djela na štetu imenovanog i počinitelja tog kaznenog djela.