Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Odgovor novinaru internetskog portala index.hr

Državno odvjetništvo, sukladno zakonskim odredbama i kao što Vam je poznato, ne potvrđuje provođenje istraga, no ponukani Vašim navodom iz upita "zašto istraga u ovom slučaju nije pokrenuta" odgovaramo da raspolažete krivim informacijama. (26. 9. 2013.)

Nadležno državno odvjetništvo, a ne Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH), već Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je; temeljem zaprimljene anonimne kaznene prijave a zatim i naknadno temeljem pojedinih posebnih izvješća; do danas provelo niz radnji o pojedinostima kojih Vam ne možemo govoriti no uključene su provjere niza nadležnih tijela od carinske uprave, Ureda za sprječavanje pranja novca, područnih ureda porezne uprave, Ministarstva financija preko banaka do policije (PU Primorsko-goranska i PNUSKOK) koja još nije u cijelosti dovršila kriminalističko istraživanje (dostavila je nekoliko posebnih izvješća).
Posljednje aktivnosti nadležnog državnog odvjetništva odnose se na traženje međunarodne pravne pomoći od nadležnih tijela dviju zemalja.
Slijedom navedenog, u predmetu za koji pitate u tijeku su potrebni izvidi, a o tome kada će nadležno državno odvjetništvo pozvati koju osobu, javnost neće biti obaviještena budući da je takvo postupanje jasno propisano u Zakonu o kaznenom postupku.