Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvojice osumnjičenika

Dežurni zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitao je dvojicu  privedenih hrvatskih državljana (1996. i 1996.) zbog postojanja osnovane sumnje da su  počinili kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede iz čl. 119. st. 1. u svezi čl. 118 st. 1 Kaznenog zakona. (11. 10. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici oko 12,00 sati 9. listopada 2015. u Šibeniku, Trg Andrije Hebranga bb; nakon što su u jednom lokalu prijetili oštećeniku (1996.) i izazivali ga na tuču; kada je oštećenik izišao iz lokala, zajednički i dogovorno, s ciljem da ga teško tjelesno ozljede, sustigli ga kod ugla zgrade, verbalno napali, a zatim ga snažno udarili šakom u glavu. Uslijed tog udarca oštećenik je pao na pod i zadobio osobito teške tjelesne ozljede glave zbog kojih mu je život doveden u opasnost tako da je nakon operativnog zahvata hospitaliziran u KBC Split.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, ovo državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage i sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, što je sudac prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2 i 3. ZKP-a).