Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 62-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1954.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz čl. 110. Kaznenog zakona u svezi čl. 34. st. 1. KZ-a. (29. 1. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 62-godišnjak oko 17.00 sati 25. siječnja 2016. ispred uljare u Tribunju, nožem krenuo prema oštećeniku (1962.) i uboo ga u lijevi dio prsa pri čemu je on pao na tlo s ozljedom u vidu otvorene rane lijeve strane prsišta. U daljnjem pokušaju okrivljenika da ponovno ubode oštećenika, više osoba koje su se zatekle na mjestu događaja su ga spriječile u tome.
Nakon ispitivanja okrivljenika, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika što je sudac istrage odbio i odredio mjere opreza zabrane približavanje oštećeniku i zabrane uspostavljanja izravne i neizravne veze s oštećenikom i svjedocima.