Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podnesena žalba na rješenje suca istrage Županijskog suda u Šibeniku

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je žalbu Županijskom sudu u Šibeniku na zaprimljeno rješenje suca istrage istog suda kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv četvorice hrvatskih državljanina (1947., 1960., 1971. i 1950.) temeljem čl. 123. st. 1. toč. 2. ZKP-a i određene mjere opreza zabrane približavanja svjedocima na udaljenost manju od trideset metara i zabrane uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze s svjedocima iz čl. 98. st. 2. toč. 4. i 5. ZKP-a. (10. 3. 2017.)

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku smatra kako nije bilo osnova za odbijanje prijedloga za određivanje istražnog zatvora jer tijekom istrage treba ispitati više osoba u svojstvu svjedoka od kojih su veći broj tih osoba djelatnici banke, pa postoji opravdana bojazan da bi okrivljenici boravkom na slobodi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke. Osim toga, po ocjeni državnog odvjetništva izrečene mjere opreza su praktički neprovedive zbog toga što neki od osumnjičenika još i danas rade u banci.
U žalbi je predloženo da Županijski sud u Šibeniku ukine pobijano rješenje suca istrage i protiv okrivljenika odredi istražni zatvor po čl. 123. st. 1. toč. 2. ZKP-a.