Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podnijeta žalba na presudu zbog odluke o visini kazne izrečene optuženicima M. B. i N. C.

U kaznenom predmetu u kojem je podnesena optužnica protiv petorice optuženika M. B. (1964.), N. C. (1967.), D. P. (1973.), V. V. (1958.) i M. Š. (1974.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, Vrhovnom sudu Republike Hrvatske podnijeta je žalba protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Šibeniku zbog odluke o visini izrečenih kazni optuženicima M. B. i N. C. (29. 10. 2009.)

Podsjetimo, prvostupanjskom presudom M. B. je proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, a N. C. je proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i dva mjeseca. Istom je presudom optuženi D. P. proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca, a optuženi V. V. je proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca, dok je protiv optuženog M. Š. državno odvjetništvo odustalo od progona.
Optuženi M. B. i N. C. se nalaze u pritvoru nakon što je Vrhovni sud RH uvažio žalbu ovog odvjetništva protiv rješenja prvostupanjskog suda kojim je pritvor bio ukinut nakon objave presude.