Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Pokrenuta istraga protiv 33-godišnjaka zbog više razbojništva i krivotvorenja

U Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 25. srpnja 2016. priveden 33-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je počinio četiri kaznena djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. Kaznenog zakona i tri kaznena djela krivotvorenja isprave iz čl. 278. st. 3. KZ-a. (26. 7. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je razbojništva počinio od 16. do 24. srpnja 2016. u Šibeniku i Brodarici tako da je u jednom slučaju u Šibeniku prišao s leđa oštećenici i napao je te joj nožem prerezao naramenicu od ženske kožne torbe, a potom je bacio na pod i porezao je nožem po licu i nadlaktici. Torbu s novcem, sve u vrijednosti dvije tisuće kuna, je odnio sa sobom. Osnovano se sumnja da je ostala tri razbojništva počinio u trgovinama napadajući blagajnice pri čemu je u jednom slučaju koristio metalni ključ za autogume a u dva slučaja ih je poprskao sprejem s nadražujućom tvari. Iz blagajne bi potom uzeo novac u vrijednosti od dvije do tri tisuće kuna.
Postoji osnovana sumnja da je kaznena djela krivotvorenja počinio od 28. lipnja do 14. srpnja 2016. u Šibeniku tako da je s tri osobna automobila skinuo registracijske pločice i postavio ih na svoj automobil s ciljem da prikrije svoj identitet prilikom krađe goriva. Svojim automobilom i na njemu tako postavljenim registracijskim pločicama bi otišao na benzinsku postaju i u spremnik automobila natočio goriva u vrijednosti od 150 do 200 kuna što nije platio već bi pobjegao.

Nakon ispitivanja osumnjičenika, državno je odvjetništvo donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega te je, po prijedlogu državnog odvjetništva, sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo.