Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 25-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. (3. 6. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 1. lipnja 2016. u dvorištu svoje kuće; u cilju da usmrti svoje roditelje; bez povoda, prvo metalnom cijevi više puta udario oca po glavi i tijelu zadavši mu tjelesne ozljede. U namjeri da ga usmrti nije uspio jer ga je otac braneći se odgurnuo i pobjegao u šupu zatvorivši za sobom metalna ulazna vrata. Osnovano se sumnja da je potom istom cijevi udario majku u stražnji dio glave te je ona uslijed udarca pala na tlo i od udarca zadobila višestruke prijelome lubanje i izljev krvi u mozak (teške i po život opasne ozljede). U njegovoj nakani da ju nastavi udarati spriječio ga je otac, a život majke je spašen hitnom medicinskom intervencijom.
Sudac istrage Županijskog suda u Sisku odredio je okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.