Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Donijet nalog o provođenju istrage protiv 40-godišnjaka zbog pet kaznenih djela protiv života i tijela

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je donijelo nalog o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 3. i 4. KZ-a, kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. KZ-a, dva kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. toč. 2. i 3. u vezi čl. 34. KZ-a i kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. KZ-a u vezi čl. 34. KZ-a. (17. 6. 2013.)

Postoji osnova sumnje da je 40-godišnjak oko 21,00 sat 11. lipnja 2013., na cesti između sela Graboštani i Veliko Krčevo, s ciljem da liši života svoju suprugu i njenog izvanbračnog partnera; istodobno pristajući da liši života svoju maloljetnu djecu (2005. i 2004.) kao i oštećenikovog sina (1996.); u trenutku kada je njih petero osobnim automobilom došlo do mosta preko rijeke Sunje, zaustavio ih prepriječivši im put svojim automobilom. Postoji osnova sumnje da je potom prema oštećenicima iz automatske puške ispalio više hitaca i usmrtio suprugu te njenog izvanbračnog partnera, dok djeca nisu ozlijeđena.
Sudac istrage Županijskog suda u Sisku je na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Sisku odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela kao i zbog posebno teških okolnosti pod kojima je djelo počinjeno.