Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Obavljen očevid prometne nesreće

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Sisku obavio je 17. siječnja 2016. očevid na mjestu prometne nesreće koja se dogodila oko 21,00 sat na državnoj cesti D-36, između naseljenih mjesta Žažina i Sela kod Siska, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a jedna je zadobila teške tjelesne ozljede. (18. 1. 2016.)

Očevidom je utvrđeno kako je vozač (1964.) osobnog automobila marke Mazda upravljao tim vozilom navedenom cestom od Žažine prema Selima te je na ravnom i preglednom dijelu  ceste, iz za sada neutvrđenih razloga, pretjecao vozila ispred sebe bez da se prethodno uvjerio može li tu radnju izvesti na siguran način. U tom je trenutku iz suprotnog smjera od Siska, svojim vozilom marke Opel Astra propisno desnom stranom ceste naišao vozač (1996.) uslijed čega je došlo do izravnog frontalnog sudara dva vozila pri čemu je vozač (1996.) Opel Astre zadobio smrtonosne ozljede od kojih je preminuo na putu za sisačku bolnicu, dok je vozač (1964.) Mazde zadobio teške tjelesne ozljede.
Ovo je državno odvjetništvo naložilo obdukciju tijela stradale osobe i vađenje krvi radi vještačenja ozlijeđenog vozača, a u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti prometne nesreće provest će se potrebni izvidi i dokazne radnje.