Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Određen istražni zatvor protiv 57-godišnjaka zbog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Sisku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1956.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona, i to zbog postojanja okolnosti koje upućuju na opasnost da bi osumnjičenik mogao pobjeći, ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i okolnosti koje upućuju na opasnost da bi mogao ponoviti kazneno djelo. (6. 5. 2013.)

Postoji osnova sumnje da je 57-godišnjak oko 07,30 sati 4. svibnja 2013. u Sisku, tijekom verbalnog sukoba sa I. B., iz pojasa hlača izvukao pištolj te sa udaljenosti od oko jednog metra, u cilju da ga usmrti, ispalio u njega dva hitca, od kojih ozljeda je I. B. na mjestu preminuo.
Sudac istrage Županijskog suda u Sisku je prihvatio prijedlog te je protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti da bi ostankom na slobodi osumnjičenik ometao kazneni postupak utjecajem na svjedoke.