Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Priopćenje

Povodom izjave bivše predstojnice kabineta sisačko-moslavačke županice Jasmine Jovev koju je dala u televizijskoj emisiji "Nedjeljom u 2" o nezakonitim raspolaganjima sredstvima proračuna županice od strane Marine Lovrić Merzel, nadležno državno odvjetništvo u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provodi izvide. (2. 2. 2014.)

Do sada je Županijsko državno odvjetništvo u Sisku tijekom provođenja izvida zatražilo porezno upravni nadzor od Porezne uprave, Središnjeg ureda Zagreb, a također je od policije i od Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zatraženo sveobuhvatno kriminalističko istraživanje.
Po primitku naloga policija je na temelju do tada prikupljenih saznanja obavijestila Županijsko državno odvjetništvo u Sisku kako je istraživanje u tijeku i kako će po dovršetku istraživanja dostaviti potrebnu dokumentaciju i podatke o svim drugim saznanjima.
Nakon primitka posebnog izvješća Županijsko državno odvjetništvo u Sisku će u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta donijeti odluku o daljnjem postupanju.