Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Proveden očevid prometne nesreće

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 12./13. listopada 2014. provelo očevid prometne nesreće koja se dogodila oko 20,00 sati na 128 km+300 m sjeverne trake autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac odnosno na sjevernoj strani autoceste kod Novske, u smjeru Zagreba. (13. 10. 2014.)

Očevidom je utvrđeno da se prometna nesreća dogodila na dijelu gdje se izvode radovi na sanaciji mosta, a prethodilo joj je da je nepoznati vozač srušio i oštetio prometnu signalizaciju koji su označavali zonu radova nakon čega je na oštećenu signalizaciju naletjelo više vozila. Dok je vozač jednog vozila mijenjao gumu oštećenu pri naletu na krhotinu oštećene prometne signalizacije, naišlo je drugo vozilo čiji je vozač pokušavao proći između ograde autoceste i zaustavljenog vozila pri čemu je prednjom lijevom stranog svojeg vozila udario u spomenutog vozača i njegovu suputnicu te se potom uspio zaustaviti na vrhu gromade zemlje koja se nalazi u zoni radova. Svim ozlijeđenim sudionicima je pružena hitna medicinska pomoć te su prevezeni u Opću bolnicu Nova Gradiška, a ozlijeđena ženska osoba je uslijed zadobivenih ozljeda preminula na putu prema bolnici.
Ovo državno odvjetništvo je naložilo obdukciju stradale ženske osobe te su naložena potrebna vještačenja u cilju utvrđivanja uzroka prometne nesreće, a u suradnji s policijom se nastavlja se rad na utvrđivanju vozača koji je srušio prometnu signalizaciju i pobjegao s mjesta događaja.