Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Izdan nalog za provođenje istrage i određen istražni zatvor protiv dvojice osumnjičenika zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu izdalo je nalog za provođenje istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1963. i 1965.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 91. t. 4. Kaznenog zakona. (4. 12. 2011.)

Postoje osnove sumnje da su osumnjičenici u večernjim satima 1. prosinca 2011., na području Županije splitsko-dalmatinske, ušli u kuću oštećenice (1976.), zaposlenice mjenjačnice, a radi pribavljanja velikog iznosa novca, te da su je napali i uporabom fizičke snage vezali užetom, a potom u cilju da je usmrte, ljepljivom trakom joj oblijepili glavu zatvorivši joj nos i usta. Oštećenica je ubrzo preminula, a osumnjičenici su pronašavši ključ od mjenjačnice, iz nje uzeli metalnu kasu s novcem.
Nakon što su osumnjičenici ispitani, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu sucu istrage Županijskog suda u Splitu je podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela.
Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i protiv obojice osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.