Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Netočni navodi objavljeni u tekstu "DORH vodi istragu protiv svog izvora za Loru"

U tekstu objavljenom na internetskom portalu dnevno.hr pod naslovom "DORH vodi istragu protiv svog izvora za Loru" odnosno "Mladen Bajić je korumpirani ratni zločinac i ubojica moje obitelji!" nije točno da bi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odnosno DORH bilo što zahtijevao i tražio u tom predmetu. U predmetu koji se navodi na portalu dnevno.hr postupa nadležno državno odvjetništvo odnosno Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. (29. 11. 2011.)

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu na osnovu primljenih obavijesti provodi izvide i dokazne radnje protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 335. stavka 1. i kaznenog djela uništavanja ili prikrivanja arhivske građe iz članka 327. stavka 1. Kaznenog zakona.
U navedenom predmetu zbog postojanja osnovane sumnje da osoba u odnosu na koju je nalog izdan posjeduje oružje protivno zakonu te da su u računalu pohranjeni dokumenti s oznakom tajnosti zatražen je i dobiven od suca istrage nalog za pretragu doma i računala.
Kako bilo koji drugi sadržaj računala nije predmet kriminalističkog istraživanja tako su samim time netočni navodi o razlozima radi kojih je pretraga zahtijevana i izdan nalog od strane istražnog suca.