Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Nije točno da će "Ivan Kapetanović biti oslobođen jer mu se ne smije dvaput suditi za isto"

U tekstu objavljenom u Poslovnom dnevniku netočno se navodi da bi poduzetnik Ivan Kapetanović i njegova poslovna partnerica Mateja Vidnar mogli biti odmah oslobođeni pred Općinskim sudom u Splitu zbog bespravne gradnje na Junče Ravni kod Sutivana na Braču jer ih je Prekršajni sud već oslobodio te da ih je nemoguće osuditi za isto djelo na kaznenom sudu. (18. 2. 2011.)

Činjenica je da je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo optužni prijedlog protiv okrivljenika Mateje Vidnar i njezinog trgovačkog društva SOLE-ORTO d.o.o., Ivana Kapetanovića i njegovog trgovačkog društva CABALLUS-NET d.o.o. zbog više kaznenih djela protupravne gradnje iz čl. 252.a. st. 1. Kaznenog zakona, pustošenja šuma iz čl. 261. st. 1. KZ-a i skidanja i povrede službenog pečata i znaka iz čl. 323. st. 1. KZ-a.
Činjenični opisi predmetnih kaznenih djela nisu obuhvaćeni činjeničnim opisom prekršaja koji su predmet prekršajnog postupka, a posebno se ističe okolnost da se pred prekršajnim sudom nije vodio niti jedan postupak protiv Ivana Kapetanovića, već samo dva postupka protiv njegove tvrtke CABALLUS-NET d.o.o.u kojima je njegova tvrtka proglašena krivom.