Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Temeljem sporazuma stranaka donijeta presuda protiv P. N. zbog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina P. N. (1956.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona. (7. 12. 2012.)

Na sjednici optužnog vijeća Županijskog suda u Splitu zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu je predao u spis potpisanu izjavu za donošenje presude na temelju sporazuma stranaka i potpisani sporazum o potvrdnom očitovanju o optužnici.
Optuženik je proglašen krivim što je oko 18,30 sati 4. svibnja 2012. nakon verbalne prepirke s oštećenikom, pod utjecajem alkohola (najmanje 2,52 promila alkohola u krvi) vojničkim nožem ispred ulaznih vrata kuće oštećeniku I. B. (1961.) zadao dvije ubodne rane u predjelu lijeve strane prsnog koša sa oštećenjem pluća, srca i aorte uslijed kojih ozljeda je oštećenik odmah preminuo.
Optuženik je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset godina. Prema optuženiku je primijenjena sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti. Protiv optuženika je određen istražni zatvor koji ima trajati najdalje do isteka trajanja izrečene kazne.