Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Državno odvjetništvo je osnovano odbacilo kaznenu prijavu

Povodom objavljenih napisa u sredstvima javnog priopćavanja u kojima se prenose navodi o neosnovanom odbacivanju kaznene prijave protiv više osoba, odgovaramo kako su navodi podnositelja prijave neutemeljeni. (20. 4. 2015.)

Povodom kaznenih prijava koje je podnositelj državnom odvjetništvu podnio protiv sedam osoba zbog više kaznenih djela, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu i Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu su proveli prethodni postupak, prikupili opsežnu dokumentaciju i ispitali veći broj svjedoka radi utvrđivanja bitnih činjenica koje se odnose na sve navode iz podnijetih prijava. Prema tako utvrđenom činjeničnom stanju ne postoji sumnja da je bilo koja od prijavljenih osoba počinila bilo koje kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti te je donijeto rješenje o odbacivanju kaznene prijave.
Oštećenik kao tužitelj iskoristio je svoje zakonsko pravo i preuzeo vođenje kaznenog postupka ali je Županijski sud u Varaždinu pravomoćnim rješenjem odbacio podneske oštećenika kao tužitelja.