Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Odbačena kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o odbacivanju kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 6. Kaznenog zakona. (22. 1. 2015.)

Kaznenom prijavom koju je podnio oštećenik nepoznatog počinitelja se sumnjiči da je u večernjim satima 21. siječnja 2013. iz neposredne blizine hicem iz službenog pištolja u glavu usmrtio policijskog službenika Policijske postaje Mursko Središće.
Postupajući povodom podnijete kaznene prijave provedeni su izvidi kaznenih djela i potrebne dokazne radnje odnosno obavljen je uvid u raniji predmet ovog državnog odvjetništva u kojem je zamjenik županijske državne odvjetnice sudjelovao u očevidu na mjestu događaja te je obavljena kompletna kriminalistička obrada događaja. Ujedno, pribavljen je podatak o ispisu telefonskih poziva mobilnih telefona kojima se koristio pokojni policijski službenik te je provedeno sudsko medicinsko vještačenje po stalnom sudskom vještaku koji je ispitan i neposredno. Isto tako, provedeno je balističko vještačenje i neposredno ispitivanje balističkog vještaka kao i prometno vještačenje po stalnom sudskom vještaku za motorna vozila i cestovni promet, a od Državnog hidrometeorološkog zavoda je pribavljen podatak o vremenskim uvjetima i visinama snijega kritičnog dana. U svojstvu svjedoka je ispitan u ovom odvjetništvu mrtvozornik koji je pregledao mrtvo tijelo te je obavijesno ispitano više osoba i obavljen je uvid u posebno izvješće nadležne službe za unutarnju kontrolu Ministarstva unutarnjih poslova.
Prema utvrđenom činjeničnom stanju, ne postoje materijalni tragovi, dokazi, a ni indicije koji bi upućivali za zaključak, na razini osnovane sumnje, da je kritične zgode druga osoba iz neposredne blizine ispalila hitac u policijskog službenika te ga usmrtila. Iz izloženih rezultata provedenih dokaznih radnji i izvida proizlazi kako je policijski službenik počinio samoubojstvo.