Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv četvorice okrivljenika

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 21-godišnjeg državljanina Kosova, 28-godišnjeg hrvatskog državljanina, 20-godišnjeg državljanina Kosova i 20-godišnjeg državljanina Kosova koji je u bijegu, zbog počinjenja dva kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. toč. 6. u svezi s čl. 34. Kaznenog zakona i devet kaznenih djela razbojništava iz čl. 230. st. 2. u svezi sa st. 1. KZ-a. (23. 3. 2014.)

Za počinjenje kaznenih djela teških ubojstava u pokušaju osumnjičen je prvookrivljeni 21-godišnjak koji je 25. veljače i 20. ožujka 2014. prilikom bijega nakon počinjenih razbojništava iz pištolja pucao u policijske službenike koji su za njim trčali upozoravajući ga sa "Stoj policija".
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici od 5. veljače do 20. ožujka 2014. počinili kaznena djela razbojništava na području grada Zadra i u jednom slučaju u Sukošanu, odnosno da su kaznena djela činili u grupi od njih trojice, u različitim kombinacijama, time da su 21-godišnjak i 28-godišnjak sudjelovali u svim počinjenim kaznenim djelima. Prilikom počinjenja kaznenih djela bili su maskirani, a prvookrivljeni 21-godišnjak je bio naoružan pištoljem kojim je prijetio oštećenicima.
Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora i to temeljem odredbi čl. 123. st. 1. toč. 1., 3. i 4. ZKP-a u odnosu na prvookrivljenika, temeljem čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP-a u odnosu na drugookrivljenika, te temeljem čl. 123. st. 1. toč. 1. i 3. ZKP-a u odnosu na trećeokrivljenika i četvrtookrivljenika. 
Sudac istrage je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i svim okrivljenicima odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.