Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitan 29-godišnjak zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, postupajući po kaznenoj prijavi Policijske uprave zadarske protiv hrvatskog državljanina (1985.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u svezi s čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (12. 10. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da se 29-godišnjak 10. listopada 2014. u Zadru, u Ulici Plemića Borelli, prepirao i svađao sa svojom djevojkom koju je u jednom trenutku ugurao u ulaz zgrade u navedenoj ulici i počeo udarati. Kada je u taj ulaz utrčao slučajni prolaznik T. V. kako bi ga spriječio u daljnjem udaranju djevojke, došlo je fizičkog sukoba između njih dvoje. Osnovano se sumnja da je 29-godišnjak; u nakani da usmrti T. V.; sa za sada neutvrđenim oštrim predmetom zadao mu više ubodnih rana uslijed kojih je ovaj zadobio tešku i po život opasnu ozljedu (ubodna rana u lijevu klijetku srca, dvije ubodne rane u prsište, više porezotina na lijevoj šaci i podlaktici), a život mu je spašen hitnom kirurškom intervencijom u Općoj bolnici Zadar.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, on je priveden sucu istrage na ročište radi donošenja odluke o prijedlogu državnog odvjetništva da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.