Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Ispitana dvojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je 8. srpnja 2017. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 25-godišnjeg hrvatskog državljanina i 20-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. (10. 7. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da su 1. srpnja 2017. oko 5,00 sati u unajmljenom apartmanu u Novalji, tijekom fizičkog sukoba s oštećenim V. P. (zajedno su boravili u apartmanu), uporabom vatrenog oružja (plinskog pištolja) nanijeli oštećeniku otvorenu ranu glave.
Osumnjičenici su uhićeni 7. srpnja 2017. u Zagrebu te u kasnim večernjim satima 8. srpnja ispitani u ovom državnom odvjetništvu nakon čega je sucu istrage Županijskog suda u Zadru podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika iz zakonskih osnova iz čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku. Sudac istrage je 9. srpnja 2017. prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor protiv obojice osumnjičenika u trajanju od mjesec dana.