Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Odgovor na objavljene informacije

Slijedom navoda objavljenih u sredstvima javnog priopćavanja o nagodbi u predmetu protupravne eksploatacije, priopćujemo kako su temeljem prijave Državnog inspektorata iz 2006. godine o protupravnoj eksploataciji društva Alancommerce d.o.o. u eksploatacijskom polju Puča od 2002. do 2006. godine protiv odgovorne osobe u društvu Alancommerce d.o.o. i pravne osobe Alancommerce d.o.o. pokrenuti kazneni postupak pred Općinskim sudom u Zadru i prekršajni postupak pred Prekršajnim sudom u Obrovcu. U predmetnim postupcima podnijeti su i imovinskopravni zahtjevi u iznosu od 4.562.250,00 kn. (14. 5. 2010.)

Međutim, kazneni postupak obustavljen je 2008. godine jer je tijekom istrage utvrđeno kako je Alancommerce d.o.o. u tom vremenu imao ugovor o koncesiji sklopljen s Uredom državne uprave za gospodarstvo Zadarske županije. Isto tako, Prekršajni sud u Obrovcu obustavio je postupak 2008. godine zbog nastupa apsolutne zastare.
Tijekom 2007., 2008. i dijelom 2009. godine Alancommerce d.o.o. je imao zakonitu koncesiju. U 2009. godini Državni je inspektorat ponovno utvrdio protupravnu eksploataciju na EP Puča.
Slijedom toga, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru sklopilo je nagodbu za razdoblje eksploatacije za koje nije nastupila zastara sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske i Odluci Povjerenstva za imovinu Vlade RH.