Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Donijeto rješenje o odbačaju kaznene prijave zbog ubojstva

Županijsko  državno odvjetništvo u Zagrebu je donijelo rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv osumnjičenika (1990.) zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 91. točke 3. Kaznenog zakona. (5. 4. 2013.)

Policijska uprava zagrebačka, Sektor kriminalističke policije, je podnio kaznenu prijavu protiv osumnjičenika zbog osnova sumnje da bi 7. srpnja 2012. u obiteljskom stanu u Zagrebu, na okrutan način nožem usmrtio svojeg brata H. T. (1988.)
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja te izvida kaznenog djela i brojnih dokaznih radnji zaključeno je kako nema osnove sumnje da je osumnjičenik počinio navedeno kazneno djelo.
Ovakav zaključak rezultat je prvenstveno provedenih dokaznih radnji vještačenja računala oštećenika radi utvrđivanja točnog vremena oštećenikovih zadnjih radnji na računalu i usporedbe sa vremenom zabilježenim na nadzornim kamerama koje su snimile osumnjičenika na lokacijama dislociranim od navedenog stana, a analiza tih činjenica isključuje mogućnost da se u vrijeme počinjenja djela osumnjičenik nalazio u stanu u kojem je počinjeno ubojstvo. Dodajemo kako ni ostali utvrđeni podaci i činjenice ne daju osnova za zaključak da bi osumnjičenik bio neposredni počinitelj navedenog kaznenog djela.