Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Nitko nije "zaboravio" podignuti optužnicu

Nisu točne tvrdnje i zaključci objavljeni proteklih dana u sredstvima javnog priopćavanja, kao i na jednom internetskom portalu, da J. S. nije optužen i da nije procesuiran te da je "zaboravljeno" podignuti optužnicu kao i da je "zaista čudna ta Bajićeva selektivna pravda" obrazlažući to odlomkom kako je "prije tri godine samo trebao podići optužnicu jer je imao gotov Sapunarov iskaz kako je, po čijem nalogu i za koga izvlačen novac konkretno iz HAC-a." (21. 10. 2013.)

Za "zaboravnog" i neupućenog autora teksta na internetskom portalu kao i za ostale predstavnike sredstava javnog priopćavanja, podsjećamo da je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu 30. ožujka 2013. podiglo optužnicu protiv četvorice okrivljenika M. C., J. P., J. S. i Z. K. zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1. i 4. Kaznenog zakona.
Vrhovni sud Republike Hrvatske je 24. srpnja 2013. donio rješenje kojim se prihvaća žalba ovog državnog odvjetništva te se preinačuje prvostupanjsko rješenje Županijskog suda u Zagrebu kojim je taj sud odbacio optužnicu ovog državnog odvjetništva. Naime, Vrhovni sud Republike Hrvatske je utvrdio kako je predmetna optužnica podignuta u roku te je predmet vratio optužnom vijeću na daljnje postupanje.
Nakon takvog rješenja Vrhovnog suda Republike Hrvatske, na Županijskom sudu u Zagrebu je zakazana nova sjednica optužnog vijeća za 25. listopada 2013.