Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Donijet nalog o provođenju istrage protiv 49-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je donijelo nalog o provođenju istrage protiv 49-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 6. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona, prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. i 1. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. Kaznenog zakona. (7. 6. 2013.)

Nalogom o provođenju istrage postoji osnova sumnje da je u poslijepodnevnim satima 31. svibnja 2013., u cilju da spriječi policijsko postupanje; nakon što su po zaprimljenoj dojavi o počinjenom prekršaju policijski službenici PP Grubišno Polje došli u dvorište obiteljske kuće kako bi utvrdili okolnosti zaprimljene dojave; izašao iz kuće držeći u ruci vatreno oružje koje je neovlašteno posjedovao i iz njega ispalio nekoliko hitaca. Policijski službenici su se sklonili ne obavivši svoj službeni zadatak, a potom je 49-godišnjak u namjeri da liši života jednog policijskog službenika ispalio prema njemu više hitaca, ne ozlijedivši ga.
Na prijedlog ovog državnog odvjetništva sudac istrage je odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, te zbog opasnosti da će dovršiti kazneno djelo kojim prijeti.