Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 54-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je na temelju kaznene prijave Policijske uprave virovitičko-podravske donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 3. Kaznenog zakona i kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. KZ-a. (15. 10. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je 54-godišnji okrivljenik 11. listopada 2015., na području Virovitičko-podravske županije; s ciljem da se materijalno okoristi; znajući da 77-godišnjakinja živi sama u kući, ušao u njezinu kuću te ju snažno udario tražeći od nje novac koji mu je ona i predala. Osnovano se sumnja da je potom, radi zadovoljavanja svog spolnog nagona, silovao oštećenicu pri čemu joj je, u cilju savladavanja njenog otpora, zadao više ozljeda uslijed kojih je ona preminula.
Prijedlog ovog državnog odvjetništva da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor, sudac istrage je prihvatio i odredio istražni zatvor prihvativši i ocijenivši da u konkretnom slučaju postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela kao i opasnost od utjecaja na svjedoke.