Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1986. i 1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. Kaznenog zakona. (3. 3. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da su dvojica okrivljenika; u namjeri stjecanja nepripadne imovinske koristi; 25. veljače 2016. oko 20,40 sati došli do jedne kladionice u Križevcima te prijeteći nožem od zaposlenice zatražili da im preda novac što je ona učinila, čime su si pribavili nepripadajuću imovinsku korist od 4.520,00 kuna.
Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik u ranim večernjim satima 17. veljače 2016. i 27. veljače 2016. maskiran ulazio u prodavaonice trgovačkih društava u Bjelovaru te prijeteći nožem zaposlenicama tražio da mu predaju novac, što su one i učinile, čime si je pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 3.200,00 kuna.
Na prijedlog ovog državnog odvjetništva u Bjelovaru sudac istrage je protiv obojice okrivljenika odredio istražni zatvor nalazeći da postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela.