Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te protiv jedne osobe zbog pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podnijelo je 4. lipnja istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru istražni zahtjev protiv hrvatske državljanke (1962.) i hrvatskog državljanina (1955.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1. i 4. Kaznenog zakona, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju iz čl. 292. st. 2. i 1. KZ-a te kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz čl. 287. KZ-a, te protiv hrvatske državljanke (1962.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1. i 4. u vezi sa čl. 38. KZ-a i kazneno djelo krivotvorenja službene isprave iz čl. 312. st. 1. KZ-a.
Protiv prvoosumnjičene 48-godišnjakinje i drugoosumnjičenog 55-godišnjaka određeno je zadržavanje te je u istražnom zahtjevu predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok se trećeosumnjičenica brani sa slobode. (5. 6. 2010.)