Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Podignuta optužnica protiv 41-godišnjaka zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je, nakon dovršene istrage tijekom koje su provedena potrebna vještačenja i druge potrebne dokazne radnje, podiglo pred Županijskim sudom u Bjelovaru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1976.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa ugrožavanjem posebnih vrsta prometa opisanih u čl. 225. st. 1. u vezi st. 4. Kaznenog zakona. (5. 6. 2017.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 28. prosinca 2015. oko 13 sati u Bjelovaru, upravljao putničkim vlakom iz smjera kolodvora Bjelovar u pravcu Križevaca, ali znajući da uređaji za osiguravanje željezničko-cestovnog prijelaza nisu ispravni i da je prijelaz neosiguran; te da brzinu i način vožnje nije prilagodio toj prometnoj situaciji. Zbog toga je dolaskom do željezničko-cestovnog prijelaza udario u kombi vozilo kojim je preko željezničko-cestovnog prijelaza upravljao hrvatski državljanin (1973.) koji je tom prilikom zadobio osobito teške ozljede od kojih je odmah preminuo.
U kombi vozilu bili su i putnici, hrvatska državljanka (1963.) koja je zbog zadobivenih ozljeda preminula sljedećeg dana, dok su putnici u kombi vozilu, i to hrvatski državljanin (1959.), hrvatski državljanin (1984.) te hrvatske državljanke (1963., 1939. i 1940.) zadobili teške tjelesne ozljede, a hrvatska državljanka (1993.) zadobila je tjelesne ozljede.