Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Najava žalbe na osuđujuću presudu

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru najavljuje žalbu na osuđujuću presudu Županijskog suda u Bjelovaru kojom je hrvatski državljanin (1961.) nepravomoćno proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. Kaznenog zakona i zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode sa smrtnom posljedicom iz čl. 154. st. 3. KZ-a te osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 25 godina. (13. 5. 2016.)

Okrivljenika se tereti da je počinio navedena kaznena djela 10. listopada 2015. u Pitomači u cilju da se materijalno okoristi na štetu 77-godišnjakinje.
Županijski sud u Bjelovaru je okrivljeniku zbog kaznenog djela razbojništva utvrdio kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, a zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode kaznu zatvora u trajanju od 19 godina, nakon čega ga je osudio na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 25 godina. Ujedno, doneseno je rješenje kojim se protiv okrivljenika produljuje istražni zatvor.
Ovo državno odvjetništvo ocjenjuje da je izrečena kazna u trajanju od 25 godina zatvora preblaga i da sud nije u dovoljnoj mjeri cijenio sve otegotne okolnosti koje u konkretnom slučaju postoje na strani okrivljenika zbog čega će ovo državno odvjetništvo po primitku pisanog otpravka presude podnijeti žalbu Vrhovnom sudu Republike Hrvatske.