Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Podignuta optužnica protiv dvoje okrivljenika zbog zlouporaba položaja i ovlasti

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je nakon dovršene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Bjelovaru optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1954. i 1965.) zbog počinjenja tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 4. Kaznenog zakona. (15. 11. 2013.)
Optužnicom im se stavlja na teret da su od 2007. do sredine 2012. godine, prvookrivljenik kao direktor, a drugookrivljenik kao rukovoditelj računovodstva društva iz Garešnice; zajednički i dogovorno kako bi svom društvu pribavili nezasluženu imovinsku korist; s računa društva za koje su bili ovlašteni obavljati sve knjigovodstveno-financijske poslove, plaćali obveze poreza, doprinosa, svoje poslovne partnere, čime su svom društvu pribavili nepripadnu imovinsku korist u iznosu od oko 2,800.000,00 kuna te su za taj iznos oštetili tvrtku za koju su radili.
Ujedno, tereti ih se da su u istom razdoblju i u istom svojstvu, zajednički i dogovorno, s računa tvrtke za koju su bili ovlašteni obavljati sve knjigovodstveno-financijske poslove podigli ukupno oko 5,400.000,00 kuna koje nisu unijeli u blagajnu društva niti je uporabljen za poslovanje društva već su ga zadržali za sebe oštetivši za taj iznos trgovačko društvo.