Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Ispitan 35-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je 17. rujna 2017. doveden hrvatski državljanin (1982.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 3. Kaznenog zakona i kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u vezi članka 34. KZ-a. (18. 9. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 35-godišnjak 16. rujna 2017. u Velikom Pašijanu, vidjevši na javnoj površini novinarku jedne televizije, snimatelja i pomoćnika snimatelja kako snimaju reportažu za televizijsku emisiju, prišao im, i u nakani da ih ustraši, više im puta rekao da će ih ubiti i sve pobiti.
Osnovano se sumnja i da je potom, u nakani da teško tjelesno ozljedi novinarku koja je stajala ispred betonskog prilaznog mosta, prišao joj i s obje ju ruke primio u predjelu ramena te ju, iščupavši joj pramen kose, snažno odgurnuo uslijed čega je oštećenica odbačena u odvodni kanal gdje je udarila desnom rukom u betonski most, a tijelom u zemljanu površinu te zadobila tjelesne ozljede (natučenje glave, vrata, prsta i natkoljenice).

Nakon ispitivanja osumnjičenika, Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem članka 123. stavak 1. točke 2. i 3. ZKP-a. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 3. ZKP-a u trajanju od jednog mjeseca.