Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Proveden očevid prometne nesreće

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru obavila je očevid na mjestu prometne nesreće koja se dogodila u 13,20 sati 28. prosinca 2015. na željezničko-cestovnom prijelazu Male Sredice u Bjelovaru. (28. 12. 2015.)
Prema za sada utvrđenim činjenicama, do prometne nesreće je došlo kada je hrvatski državljanin (1976.) upravljao putničkim vlakom koji je prometovao na relaciji Virovitica–Križevci te nije zaustavio putnički vlak ispred pružnog prijelaza unatoč pisanom nalogu kako je pružni prijelaz u Malim Sredicama neosiguran zbog kvara polubranika.
Uslijed toga je putnički vlak udario u taxi kombi vozilo marke Renault Trafic koje je prelazilo preko pružnog prijelaza, a u nesreći je poginuo vozač tog kombi vozila, hrvatski državljanin (1973.). U nesreći je dvoje putnika iz kombi vozila ozlijeđeno i zbog zadobivenih ozljeda prevezeno u Opću bolnicu Bjelovar.
Naložena je obdukcija tijela poginule osobe te su poduzete i ostale potrebne radnje radi utvrđenja okolnosti nastanka prometne nesreće.