Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Podignuta optužnica protiv 38-godišnjaka zbog teškog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja i nabavljanja oružja

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Bjelovaru optužnicu protiv hrvatskog  državljanina (1979.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. u vezi čl. 110. Kaznenog zakona i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja i nabavljanja oružja iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (29. 11. 2017.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 31. kolovoza 2017. oko 13,45 sati u Slatini, znajući da se u parkiranom osobnom vozilu nalazi 43-godišnji hrvatski državljanin; u namjeri da ga usmrti; iz revolvera kojeg je neovlašteno nabavio i posjedovao ispalio dva hica u glavu oštećenika, zadavši mu teške i po život opasne ozljede zbog kojih je oštećenik preminuo istog dana u Općoj bolnici Virovitica.
Županijsko državno odvjetništvo predložilo je u optužnici da se okrivljeniku produlji istražni zatvor na temelju odredbe čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku.
Vijeće Županijskog suda u Bjelovaru je na danas održanoj sjednici prihvatilo prijedlog državnog odvjetništva ocijenivši kako u konkretnom slučaju postoji opravdana bojazan da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti teško kazneno djelo.